Roulette – Det förtrollande hasardspelet

Roulette är ett hasardspel som har fascinerat spelare sedan det först dök upp. Spelet är uppkallat efter det franska ordet, som betyder “lilla hjulet”. Blaise Pascal, en fransk vetenskapsman som uppfann rouletteanordningen, sägs vara fascinerad av apparaten för evig rörelse. Den första versionen av roulette sågs på 1600-talet.

Det här spelet blev mycket populärt i Paris och 1842, för att få en bättre husfördel, uppfann Francois och Louis Blanc roulettehjulet med en enda “0”.

Under den tidsperioden förklarade Frankrike hasardspel olagligt, så spelet introducerades i Tyskland, där det från början lockade folk. Spelet togs tillbaka till Frankrike för Charles III, prins av Monaco, och så kom semesterorten Monte Carlo, en lyxig och berömd plats, känd över hela världen.

Under California Gold Rush blev roulette framträdande i USA där den spelades i den dubbla ’00’-versionen.

Roulette kan spelas i flera versioner och den mest populära är europeisk och amerikansk roulette. Spelet är faktiskt ett enkelt casinospel, och oddsen är bara lycka. En croupier kastar bollen mot hjulet i riktningen motsatt det roterande hjulet. Spelaren satsar på att bollen hamnar i den färgade hjulfickan och är numrerad från 1-37 i europeisk roulette och från 1 till 38 i amerikansk roulette.

Roulette har en mängd olika insatser som är tillgängliga för spelare. Dessa satsningar är uppdelade i två typer, ‘inside bets’ och ‘outside bets’. Deep bets refererar till ficknumret där spelaren satsar på att bollen kommer att landa. Dessa är Straight Bet, Split Bet, Street Bet, Field Bet och Line Bet.

Outside betting hänvisar till olika grupperingar av fickpositioner, fickfärger, eller om det är udda eller ens var bollen kommer att landa. Baserat på varje satsningssannolikhet har denna satsning olika vinstodds som vanligtvis läggs ut för varje spel roulette. Outsidespel är kolumnsatsningar, dussinsatsningar och jämna pengar.

Inside bets har högre odds och outside bets har lägre odds. Insats med högre odds (35 till 1) Straight Bet – en spelare som satsar på att bollen kommer att landa på en specifik insats. Even Money är den lägsta oddssatsningen (1 till 1) – en spelare gör en satsning på att bollen kommer att landa på ett av 18 nummer.

Europeisk Roulette

Hjulen i European Roulette är numrerade 1 till 36 plus en “0”, så du har 37 numrerade fickor. Detta är en rouletteversion som erbjuder sina spelare bättre odds, med en husfördel på endast 2,7%.

Amerikansk Roulette

Den här versionen av spelet har 1 dal som motsvarar 36 nummer plus en ficka ‘0’ och en dubbel ’00’. Husfördelen för denna version är 5,26%. Eftersom roulette bara är ett enkelt hasardspel, kommer du inte att kunna hitta en riktig strategi eller ett riktigt system som kan hjälpa dig att vinna. Det mest skenande och även relevanta rådet du kommer att hitta om den bästa spelstilen på roulette är att alltid undvika American Roulette Wheel. Du skulle alltid rekommenderas att alltid leta efter europeiska roulettespel, eftersom de erbjuder de bästa reglerna och oddsen för spelare mot huset.

Fransk Roulette

Det franska hjulet består av slots numrerade från 0 till 36 och har tre typer av insatser. Inside bets, outside bets och call bets. Innesatsningar inkluderar satsningar på singelnummer, delade eller dubbla satsningar, på varandra följande tre- eller gatusatsningar, satsningar på Quad eller Square Box och Six eller Lines Box-satsningar. Outsidespel bildas från kolumnsatsningar, dussinsatsningar och jämna pengar. Call bets inkluderar Les Voisins Du Zero Bets, Tiers Du Cylindre Bets, Les Orphelins Bets och Finales Bets-serien. En speciell aspekt av denna roulettevariant är La-sektionsregeln, som är en regel som ger dig möjligheten att bara förlora hälften av din insats med jämna pengar om kulan landar på noll i en jämna pengar.

Author
Cellena Kent

Cellena Kent

Hi, I'm a professional player. I Love the MMORPG game .

Popular Post